WEDSTRIJD C.S.C. Hamont - ZVK Celtic Houtahalen '94  5-12

DATUM 05-10-2007

DOELPUNTEN

VERSLAG Wervelende eerste helft voldoende voor kwalificatie.

Gisteren stond de tweede ronde voor de Beker van België p het programma en voor Celtic betekende dit een verplaatsing naar C.S.C. Hamont. Coach Verraa liet de sterkhouders van de afgelopen 2 weken Jamalle El Haoual en Rachid Lamkharrat aan de kant, en opteerde voor de sterk spelende Peter Pollaris en Steve Brondel om de groep te vervolledigen in de hoop dat de andere "vedetten" ervoor zouden zorgen dat ook deze jongens méér speelkansen kregen.

Eén van die vedetten is Roberto Di Giambattista, de ex-rode duivel die een moeilijke start kenden kreeg het volste vertrouwen van de coach en mocht starten aan de wedstrijd, samen met Rossi, Porco en Oizaz. Aydin stuurde zijn kat, waardoor doelman Sacchini ook in deze beker campagne zich mag tonen. En dat er een klasseverschil is tussen beide ploegen mocht al meteen blijken in de 2' toen Oizaz de bal al voorbij doelman-ad-interim Peeten legde. Een minuutje later stond het 0-2, na opnieuw een zéér knappe actie van de bezoekers, afgerond door opnieuw Oizaz. Hamont werd gewoon verpulverd door het te hoge tempo van Celtic n in de 4' een eerste doelpunt voor Di Giambattista. Celtic bleef een hoger tempo ontwikkelen en Hamont kon nauwelijks uitbreken. Zesde minuut, dan wanner Bomboi zeer knap de 0-4 optekent. Coach Verraa zag toen al dat het goed zat en liet de beloften aan hun brrodnodige speelkansen komen. En in de 8' knalde Brondel de forfaitscore op het bord. Twee minuten later zorgde Bennassar voor de 0-6, terijl Brondel opnieuw afwerkt in de 11', ... euh 0-7 toen al. Toen nam Celtic gas terug en duurde het een dikke 5' alvorens het nog eens tot scoren kwam , nu via die andere balvirtuoos Porco en het stond toen, 0-8. Nadien begon de nonchalance in de groep te dringen en kwam Hamont ook aan enkele kansen, vooral via Engelen. Het waren de bezoekers echter de kansen benutten, en in de voorlaatste minuut maakte Di Giambattista er 0-9 van. In de laatste minuut voor de rust lukte Engelen toch nog de eerredder voorbij Sacchini.

Na de rust kregen we een overbodige 2e helft, aangezien het spelleke al gespeeld was. Maar door die nonchalance ging Hamont beter in de wedstrijd geraken en jawel. In de 26' scoorde opnieuw Di Giambattiste meteen zijn eerste hattrick van het seizoen, terwijl Pollaris ongelukkig doelman Sacchini verraste , toen al 2-10. Hamont kwam opnieuw beter in de match en kon milderen tot 4-10 via Pinxten en Engelen. Maar de Hamontse vlam doofde al snel toen kapitein Rossi in de 32' opnieuw scoorde voor de bezoekers. In de allerlaatste minuut scoorde zowel Engelen en Rossi, zodanig dat de einduitslag op 5-12 bleef steken vanavond.

Een toffe bedoening die eigenlijk wel een kleine domper kreeg na de wedstrijd, toen er geen hapje was voorzien door de thuisploeg, hetgeen eigenlijk toch wel mag verwacht worden al je in Nationale voetbalt. Maar los daarvan, sympathieke ploeg, daar in Hamont.